Produk Susu C2joy

INSTITUT KAJIAN KOLOSTRUM (ICR)

 

Institut Kajian Kolustrum (ICR) ditubuhkan di New Zealand untuk mengumpul dan menghasilkan penyelidikan data-data kolostrum. Hal ini memberikan keistimewaan kolostrum dan manfaat bagi kesihatan tubuh manusia secara umum.

ICR memberikan sokongan dan input atas pembangunan produk kolostrum di seluruh dunia.Kami percaya pada saat ini, dunia dipenuhi dengan pencemaran dan penyalahgunaan ubat.

Kolostrum merupakan penyelesaian yang tepat untuk mengatasi pencemaran, ini disebabkan produknya natural dan juga organik.

Susu Kolostrum C2Joy telah diuji oleh ICR dengan kualiti IgG (immunoglobulin) yang terjamin.

Untuk mendapatkan keupayaan kolostrum yang lebih tinggi, ia telah melalui proses ‘Flashpasteurised’ pada suhu 72◦ selama 15 saat untuk membasmi segala kuman dan mikrob tetapi mengekalkan segala nutrisi dan bahan aktif.

C2 Joy hanya diproses dengan susu Kolostrum Lembu (Bovine Colostrum) yang dihasilkan oleh lembu betina seawal 6 jam pertama untuk memastikan kualiti kolustrum dan kandungan Immunoglobulin (IgG) mencapai 2.25% disetiap sachet. Kandungan IgG dalam produk Kolostrum di pasaran secara purata hanya 1% setiap sajian.

 
 

PANDANGAN DOKTOR TENTANG KOLOSTRUM

“Kolustrum memperbaiki sistem immunisasi badan, membasmi virus, bakteria dan fungi, mempercepatkan proses penyembuhan tisu badan, membantu mengurangkan berat badan, membakar lemak, memperlambatkan proses penuaan dan awet muda“

Dr. Daniel G. Clerk

“Kolustrum mempunyai sifat terapi yang penting dalam rawatan AIDS, Kanser, Penyakit Jantung, Kencing manis, Penyakit Auto Immune, Alergik, Herpes, Jangkitan Bakteria, Viral dan Parasid, Gingivitis, selsema dan lain-lain penyakit berkaitan pernafasan. Kolustrum mempunyai bahan anti oksidan, anti radang dan sumber yang banyak vitamin, mineral, enzim dan asid amino”

Dr. Bernard Jensen

“Kolostrum terbukti dan merupakan salah satu bahan pemakanan yang terbaik dalam mencegah penyakit auto immune, kanser dan pelbagai penyakit yang tidak dapat diatasi. Ia semulajadi, tanpa kesan sampingan dan ia alternatif kepada ratusan ubat berdadah”

Dr. Zoltan P. Rona

“Setiap hari, saya lihat pesakit yang sistem immune mereka rosak akibat tekanan fizikal, bahan kimia dan emosi. Kolustrum telah memberi kebaikan dengan meningkatkan sistem immune supaya tuboh boleh menyembuhkan dirinya sendiri. Kolustrum adalah paling berkesan dalam meningkatkan sistem immunisasi badan yang dicipta oleh Tuhan”

Dr. Damon A. Greene