Kepentingan Memilih Produk dan Company Yang Branded

Brand selalu diaasosiasikan dengan diri seseorang itu tanpa disedari atau tidak.

Dan sesuatu company dan produk itu menjadi branded itu kerana terkenal dengan kualitinya, eklusifnya dan keunikannya. Apabila kita membeli barang yang tiada brand, maka kita menghadapi risiko barang tidak berkualiti, customer servis tidak bagus dan sebagainya.

Begitulah juga dalam memilih company yang branded dalam perniagaan MLM kita. Ada banyak company MLM di Malaysia yang tumbuh bagaikan cendawan. Kenapa kita perlu memilih syarikat yang branded? Ini kerana supaya kita tidak merugikan masa dan merugikan diri kita sendiri dalam membina bisnes. Bayangkan bisnes yang kita bina dengan rangkaian beribu orang, tiba-tiba syarikatnya tutup atau syarikatnya tidak dapat membayar bonus? Apa berlaku pada diri kita? Hilang pendapatan dan usaha yang dibina bertahun-tahun dan team kita sudah tidak trust kita lagi

Satu lagi produk yang branded ini adalah kerana kualitinya. Lihatlah iphone, kasut nike dan kereta mercedes. Jadi produk amway ini adalah produk yang branded dengan kajian dan kualitinya dan kepuasan daripada pengguna.

Apabila kita menjalankan bisnes amway yang branded ini, maka imej kita juga naik kerana kita associate dengan company dan produk yang dah brand. Kita memberi dan berkongsi kualiti dengan orang lain diluar sana. dan produk kita unik kerana berasaskan kajian sains dan tiada competitor diluar sana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.