Siapa saya boleh tolong hari ini?

Persoalan ini walau simple tapi dapat menarik banyak rahmat dan rezeki dalam hidup kita

Yes, sebenarnya bila kita shift daripada sibuk fikir hari ini aku nak makan apa? Harini macamana aku nak kaya? Harini macamana aku? semua based on fikir diri sendiri kepada luangkan masa utk contribute n fikir apa dengan resource n kebolehan yang saya ada bagaimana saya boleh bantu orang lain? Jika ada orang minta bantuan saya? Bagaimana saya boleh bagi customer servis yang bagus.

Nak bantu orang tak semestinya kita perlu kaya.. Yang penting kaya hati..Kita boleh bantu dari segi ilmu, dari segi tenaga. Ada orang tak pandai taip surat , kita tolong. Ada orang perlu rm5 je untuk makan kita bantu. Ada orang sakit terlantar di hospital kita ziarah.. Ada orang ada masalah depresi, kita nasihat dan bagi kata-kata semangat.. Kat dapur banyak pinggan kotor, kita tolong basuh. Apa kita boleh bantu bila orang lain bila kita sebagai agen Susu C2joy? Dengan kita berkongsi kebaikan produk kepada orang di luar sana dan berkongsi peluang buat duit.. Berkongsi peluang heath and wealth ni sangat bagus sebab semua orang diluar sana memerlukan health dan wealth. So daripada tak buat apa2, lebih baik angkat phone atau hantar whatsapp untuk jumpa kawan-kawan dan selepas itu share tentang health dan wealth yang Susu C2joy terangkan. Jika nak buat amal jariah, sedekahkan satu sachet untuk kawan kita rasa.

Kesimpulannya, bila kita shift dari fikir diri dan tentang diri kepada fikir umat dan tentang umat, rezeki, kebahagian dan rahmat akan datang mencurah-curah dalam hidup kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *